Deltagelse i projekter sikrer den faglige udvikling

Faglig udvikling er en nødvendighed som rådgiver i et erhverv i udvikling. Behandlingsmetoder skal opdateres på baggrund af ny viden, fodringsteknikker ændres i takt med nye erfaringer og nye produkter til afhjælpning af diverse udfordringer, lanceres. Det kræver en solid faglig balast, at finde de løsninger, som giver værdi i den enkelte besætning.

 Projekter i KoVet

Skal en kvægpraksis involvere sig i udvikling og implementering af ny viden indenfor kvægbruget?  Hos KoVet er vi ikke i tvivl – udviklingen skal drives af den praktiserende kvægdyrlæge for at sikre, at forskningen kan bruges i praksis. Derfor er det en integreret del af KoVet, at være med til at danne grundlaget for fremtidens veterinære kvægrådgivning.

I KoVet vil vi gerne være med til at bygge bro mellem forskningsinstitutionerne og praksis – en forbindelse som i dag næppe kan karakteriseres som veletableret. Rundt om i verden sidder forskere, med hver deres speciale indenfor kvægbrug. De sidder hver især med en enorm viden, ligesom de hvert år udretter forskning som udbygger deres vidensfundament. Desværre er der ingen etablerede kanaler som sikrer, at vi praktiserede dyrlæger får adgang til denne information. Faktisk kan man gå så vidt som at sige, at den videnskabelige litteratur og de enkelte eksperter er svært tilgængelige.  Dette er synd og skam, fordi der er rigtig meget værdi i den viden, som de sidder inde med. Viden som kan bruges til at forbedre vores kvæghold, både produktion- velfærd- og klimamæssigt. I KoVet vil vi gerne være med til at skabe et mere integreret samarbejde mellem forskningsinstitutionerne og de praktiserende dyrlæger til fordel for de danske kvægbrugere.

Diagnosticering af nye sygdomme
Hvem er mere motiveret for at finde årsagen til en lidelse, som ikke tidligere er videnskabeligt beskrevet? Det er naturligvis den praktiserende  kvægdyrlæg og den landmand, som gang på gang konfronteres med et sygt dyr, uden at kende årsagen eller behandlingsmuligheder for dyret.  Derfor er det også nærliggende at det er den praktiserende dyrlæge, som i et etableret samarbejdet med vidensinstitutionerne, skal drive forskningen i en retning, så den er med til at løse de udfordringer, vi har i praksis.

Derfor er det i KoVet en naturlig del at det at være kvægdyrlæge, at deltage og bidrage til projekter som arbejder med at fremme forbindelsen mellem forskningen og kvægpraksis, så vi kan få gavn og nytte af forskningsmidlerne bredt i dansk kvægbrug. Igennem projekterne opnås også et fagligt netværk, som er med til at sikre kvaliteten i projekterne, såvel som i det daglige arbejde som rådgiver. Projekterne bidrager desuden til den faglige udvikling både internt i praksis og på landsplan.

Projektoversigt

Goldkomanagement

De stivbende kalve - årsag og fremtid

Evidensbaseret kalverådgivning

Kontakt

KoVet
+45 25 14 66 46

Adresse

KoVet
Hundsbjerg 4
6300 Gråsten

 

Email

mail@ko-vet.dk

Åbningstider

Man: 07.00-16.00
Tirs: 07.00-16.00
Ons: 07.00-16.00
Tors: 07.00-16.00
Fre: 07.00-16.00

Udenfor åbningstiden er vagthavende dyrlæge altid til rådighed

 

Send en besked